宝玛科技网
您的当前位置:首页大学英语四级听力篇章专项强化真题试卷10(题后含答案及解析)

大学英语四级听力篇章专项强化真题试卷10(题后含答案及解析)

来源:宝玛科技网
大学英语四级听力篇章专项强化真题试卷10 (题后含答案及解析)

题型有:1.

听力原文: Donna Fredricks served with the Peace Corps for two years in Brazil.(16)She joined the Peace Corps after she graduated from college because she wanted to do something to help other people.(17)She had been brought up on a farm, so the Peace Corps assigned her to an agricultural project. Before she went to Brazil, she studied Portuguese for three months. She also learned a great deal about its history and culture. During her two years with the Peace Corps, Donna lived in a village in northeastern Brazil. That part of Brazil is very dry and farming is often difficult there. Donna helped the people of the village to organise an irrigation project, and she also advised them on planting crops that didnt require much water. When Donna returned to the States, she couldnt settle down. She tried several jobs, but they seemed very boring to her. She couldnt get Brazil out of her mind. Finally, one day she got on a plane and went back to Brazil. She wasnt sure what she was going to do. She just wanted to be there. After a few weeks. Donna found a job as an English teacher, teaching five classes a day. Like most of the teachers, she doesnt make much money. She shares a small apartment with another teacher. And she makes a little extra money by sending stories to newspapers in the States. Eventually she wants to quit teaching and work as a full-time journalist.16. Why did Donna join the Peace Corps after she graduated from college?17. What was Donna assigned to do in Brazil?18. Why did Donna go back to Brazil once again?19. How did Donna make extra money to support herself?

1

AShe had a desire to help others.

BShe wanted to find out more about it.

CShe needed some overseas experience.

DShe was interested in farming.

正确答案:A

解析:目的原因题。短文开始就提到,DonnaFredrick女士在Peace Corps工作了两年,她大学毕业后之所以来到这里是因为她想帮助别人。

2

ACarry out a cultural exchange program.

BWork on an agricultural project.

CLearn Portuguese.

DTeach English.

正确答案:B

解析:细节辨认题。短文提到Donna在农场长大,所以她在巴西Peace Corps工作时被安排从事农业项目。

3

AShe found it difficult to secure a job in her own country.

BShe wanted to renew her contact with the Peace Corps.

CShe was invited to work as an English teacher.

DShe could not get the country out of her mind.

正确答案:D

解析:目的原因题。短文提到Donna回国后找了几份工作,但都感到无聊,她无法忘记她在巴西度过的日子,于是重返巴西。

4

ABy teaching additional English classes.

BBy writing stories for American newspapers.

CBy working part time for the Peace Corps.

DBy doing odd jobs for local institutions.

正确答案:B

解析:细节辨认题。短文末尾提到Donna返回巴西后当了一名教师,但收入微薄,她只得和另一名教师同住一间公寓,靠给美国报纸写文章赚点额外收入。

听力原文: Results of a recent Harrys poll on free time showed that the average work week for many Americans is 50 hours. With the time spent eating, sleeping and taking care of household duties, theres little time left for leisure activities for many Americans. However, having free time to relax and pursue hobbies is important. People need time away from the pressures of study or work to relax and enjoy time with friends and family. In different countries, free time is spent in different ways. The results of the Harrys poll showed that reading was the most popular spare time activity in the US. This was followed by watching TV. In a UK survey on leisure time activities, watching TV and videos was the most popular. Listening to the radio came second. In a similar survey conducted in Japan, the most popular free time activity was eating out. The second most popular activity was driving. There were also differences in the most popular outdoor pursuits between the three countries. The most popular outdoor activity for Americans was gardening. In the UK, it was going to the pub. In Japan, going to bars ranked eighth in popularity and gardening ranked ninth. Although people around the world may enjoy doing similar things in their free time, theres evidence to suggest that these interests are changing. In the US, for example, the popularity of computer activities is increasing. Many more people in the States are spending their free time surfing the Web, emailing friends or playing games online.20. What is the recent Harrys poll mainly about?21. What was the most popular leisure activity in the US?22. What was the most popular outdoor pursuit in the UK?

5

ATime spent exercising.

BTime spent working.

CTime spent on leisure activities.

DTime spent with friends and family.

正确答案:C

解析:推理判断题。短文一开始提到,Harry的一项调查发现,许多美国人每周平均工作50个小时,几乎没有时间用于休闲娱乐,短文接下来介绍了这一调查的主要内容,是关于业余时间和业余活动的。

6

AReading.

BSurfing the Web.

CEating out.

DWatching TV.

正确答案:A

解析:细节辨认题。Harry的调查表明,美国最流行的业余活动是读书,其次是看电视。

7

ADriving.

BGardening.

CGoing to the pub.

DVisiting friends.

正确答案:C

解析:细节辨认题。短文最后提到,在所有的户外活动中,美国人最爱园艺,英国人最爱去酒吧。

听力原文: On March 13, while on duty, Charles McLaughlin, a very careless driver employed by the company Lummis, was involved in another accident. The accident occurred in Riverside California. Not paying attention to his driving, McLaughlin turned right on main street in 33rd street and hit a Volkswagen Rabbit. This caused minor damage to his truck and serious damage to the car. On the basis of the police report, the Lummis Accident Committee correctly determined that McLaughlin had been quite careless. As a result of the committees conclusion, the branch manager Mr David Rossi reported that he had talked with McLaughlin about his extremely poor driving record. Further evidence of McLaughlins irresponsibility occurred on May 6 when he was returning from his shift. That day he ran into a roll-up door at the Lummis facility in Valero, causing significant damage to the door. Damage to the truck, however, was minor. Finally, on June 7, McLaughlin once again demonstrated his carelessness by knocking down several mailboxes near the edge of the companys parking lot. There was damage to the mailboxes and minor damage to the truck. Mr David Rossi stated that he had spoken with McLaughlin on several occasions about his driving record. He added that he had warned McLaughlin that three preventable accidents in one year could lead to his discharge, as indeed it should.23. What did the Lummis Accident Committee find out about the accident that occurred on March 13?24. What did McLaughlin do on June 7 near the edge of the companys parking lot?25. What is most probably going to happen to McLaughlin?

8

AThe car driver was trying to avoid hitting a rabbit.

BThe car driver was partly responsible for the accident.

CMcLaughlin was talking to his manager while driving.

DMcLaughlins carelessness resulted in the collision.

正确答案:D

解析:细节推断题。短文一开始提到313日发生的交通事故,事故责任者McLaughlin是一个粗心的司机,接下来的调查也表明McLaughlin的粗心是造成这次事故的主要原因。

9

AHe crashed into a car parked there.

BHe knocked down several mailboxes.

CHe tore down the companys main gate.

DHe did serious damage to a loaded truck.

正确答案:B

解析:细节辨认题。短文共提到三次因McLaughlin的粗心而导致的交通事故,在67日的事故中,他在公司停车场附近撞倒了几个邮筒。

10

AHe will lose his job.

BHe will have to pay damages.

CHe will be fined heavily.

DHe will receive retraining.

正确答案:A

解析:细节推断题。短文末尾部分提到,McLaughlin的老板曾几次找他谈话,并警告他如果一年内发生三次完全可以避免的事故,他就会被解雇。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容